Mršavljenje

mršavljenje

ESTETSKA MEDICINA – MRŠAVLJENJE

U našoj ordinaciji koristimo BICOM biorezonantni metod za smanjenje tjelesne težine. Podsjećamo vas da gojaznost, osim vašeg izgleda, može da:

 • naruši vaše dobro stanje i kvalitet života
 • može da dovede do gubitka interesovanja za sportske aktivnosti
 • može da dovede do bolesti srca i krvnih sudova
 • može da preoptereti mišićno skeletni sistem
 • može da uzrokuje metaboličke bolesti (kao što je dijabetes i druge…)

Ako želite da smršate:

 • bez patnje zbog gladovanja
 • bez jednoličnih dijeta
 • bez štetnih preparata za mršavljenje
 • bez zamora i gubitka aktivnosti
 • bez jo-jo efekta sa smanjenim apetitom
 • aktiviranjem metabolizmana – dosljedan, efikasan i zdrav način ubrzavajući metabolizam ugljenih hidrata i masti sa dobrom energijom i dobrim raspoloženjem


Učinite uslugu sebi i svom zdravlju gubitkom kilograma i zadržavanjem težine sa kojom se osjećate prijatno. Mi želimo da se osjećate dobro!

Ovo su neki od naših pacijenata:

Previous
Next

Mršavljenje – koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana zavisi od viška tjelesne težine. Tretman se izvodi BICOM aparatom preko refleksnih tačaka na uhu. Preporučuje se deset tretmana u trajanju od deset nedelja. Cilj je da se za to vrijeme otkloni metabolička blokada, da se potakne metabolizam i hormonski sistem dovede u ravnotežu. Sa smanjivanjem apetita obično je lakše promijeniti navike u ishrani i izboru namirnica. Ponekad je potrebno i više od deset terapija, zavisno od viška težine, ali tada intervali između tretmana budu znatno duži, najčešće tri do četiri nedjelje.

Vaš termin za nutricionistički pregled možete da zakažete klikom na ovaj link.

Šta možete da učinite da biste efikasno podržali ovaj tretman? 

Biorezonantnom metodom izbacićete toksine i štetne materije iz svog tijela. Takođe, metaboliti koji nastaju tokom gubitka težine treba da budu uklonjeni. Zato je jako bitno da pijete najmanje dva litra vode dnevno tokom trajanja terapije. Voda može najefikasnije da pokupi sve štetne supstance i da ih opere iz organizma. Morate da se uzdržite od konzumiranja svih vrsta alkohola najmanje šest sati prije i poslije terapije. Umor, talasi toplote, drhtavica ili slabo znojenje su ponekad reakcije na terapiju i obično prođu dovoljno brzo.

mršavljenje

“Trebalo bi da jedemo da bismo živjeli, a ne da živimo da bismo jeli!”

Uz savjet nutricioniste koji podrazumijeva test intolerancije, mjerenje sastava tijela (% masti, %mišićne mase, visceralne masti, BMI, bazalni metabolizam u kcal.) plan ishrane sastavljen na osnovu vaših energetskih potreba, savjetovanje o pravilnoj ishrani, korekciji navika i fizičku aktivnost možete ostvariti svoj cilj – IZGUBITI KILOGRAME.

Anticelulit tretmani koje radimo u našoj ordinaciji

Limfna drenaža i anticelulit masaža

Limfna drenaža i anticelulit masaža imaju ključnu ulogu u anticelulit tretmanu. Anticelulit masaža, kao tehnika, pomaže da se ublaži edem i izbjegne zadržavanja tečnosti. Anticelulit masaža ima kumulativni efekat. Njom se toksini i nečistoće eliminišu, te se tako direktno olakšava gubitak težine i obezbeđuje dobrobit za čitav organizam. Anticelulit masažom zamor nestaje i snaga se vraća. Regeneracija ćelija se aktivira, tkiva se dekontaminiraju, cirkulacija krvi raste, protok limfe poboljšava i venski zastoj se smanjuje. Anticelulit masaža ima opuštajući efekat: mišići se relaksiraju, a nervni sistem postaje izbalansiran. Zdravlje našeg tijela direktno zavisi od pravilnog funkcionisanja limfnog sistema.Celulit se tretira anticelulit masažom, aplikovanjem krema i ulja na zahvaćeno mjesto. Masaža će smanjiti edem. Isto tako, njene prednosti mogle bi se objasniti preko mogućih efekata masaže na podsticanje fibroblasta (i keratinocita) i smanjivanje aktivnosti adipocita (masnih ćelija). Osim agenasa koji se nanose na kožu, tu su i dodaci ishrani koji pomažu u procesu mršavljenja (Nopalin, Oxymax, Chromium max, Triple Soya Lechitin). Redovno vježbanje i odgovarajuća ishrana mogu da pomognu u kontroli tjelesne težine i samim tim spriječe pojavu celulita. Istraživanja pokazuju da i određeni dodaci ishrani koji utiču na smanjenje telesne težine kao što su zeleni čaj, kofein, kapsaicin i kalcijum mogu takođe biti korisni za liječenje celulita. Sasvim je moguće, međutim, da sinergija između anticelulit masaže, ishrane po testu intolerancije, povećan unos vode ( minimalno 2.5 litra) utiče na  smanjenje celulita. Osim navedenih tretmana celulit se može tretirati radiotalasima, ultrazvukomlaseromudarnim talasima i injekcionim Lipoliza tretmanima.

Vaš termin za limnfu drenažu i anticelulit masažu možete da zakažete ovdje.

Tecar radiofrekventna terapija

Tecar radiofrekventna terapija je nehirurški tretman oblikovanja tijela i zatezanja kože, siguran za primjenu na kojem god dijelu tijela osoba želi postići čvrstu, blistavo glatku kožu. Radiofrekventna terapija tijela idealna je za tretiranje ruku, bedara, stomaka, leđa, bokova i zadnjice. Rezultati mogu biti vidljivi već nakon nekoliko tretmana i to sve bez boli, nelagode ili vremena potrebnog za oporavak. Ovaj posebni tretman obožavaju i poznate dame širom svijeta, a jedna od njih je Salma Hayek. Zatezanje kože, uklanjanje celulita i redukcija masnih ćelija postiže se zahvaljujući termalnoj reakciji koju multipolarna radio frekvencija stvara u tkivu, na taj način stimulišući prirodno regenerisanje tijela kojim se stvara novi kolagen, kao i nova vlakna elastina. Novi kolagen steže kožu što dovodi do čvršćeg izgleda kože dok vlakna elastina doprinose gipkosti i elastičnosti kože.

Zakažite termin za Tecar radiofrekventnu terapiju klikom na ovaj link.

Terapija shockwave udarnim talasima

Terapija shockwave udarnim talasima koristi kinetičku energiju, koja se posebnom tehnologijom pretvara u udarni talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka za pojavu celulita kod žena: fibrozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masne naslage i protruziju masnoće u donje slojeve dermisa kože. Shockwave proizvodi talas koji prodire duboko kroz kožu i doseže do fibroznih tvorevina nastalih oko vezivnog tkiva, koja su ujedno i najveći razlog stvaranja celulita. Udarni shockwave talas podstiče proizvodnju kolagena, a time dolazi do opuštanja i razbijana stvrdnutih vlakana što vraća glatkoću koži i daje joj zategnuiji izgled, a ujedno se oslobađaju masti, voda i toksini. Ovaj proces stimuliše nerve i povećava protok krvi u tretiranim oblastima, što proizvodi svježe i deblje lance kolagena koji kožu čine dodatno zategnutijom i glatkom. Udarni talasi ujedno ojačavaju kožu, koja tako ojačana, ne dozvoljava celulitu da prodre u nju i stvori onaj dobro poznati efekat narandžine kore. Svojom sposobnošću da utiče na dva glavna uzroka nastanka celulita Shockwave terapija udarnim talasima je jedinstvena i posebno učinkovita metoda u borbi protiv celulita. Sam tretman je brz, efikasan, neinvazivan i bezbolan. Vrijeme trajanja tretmana je oko 30 minuta.

Ovdje možete zakazati termin za Shockwave terapiju.

Mezoterapijska lipoliza

Šta je mezoterapijska lipoliza? Injekcijska lipoliza, mezoterapijska lipoliza ili intralipo terapija su različiti nazivi za nehiruršku metodu uklanjanja masnih naslaga. Koriste se različite aktivne supstance, među najvažnijima fosfatidikolin i desoksikolična kiselina, koji se ubrizgavaju direktno u masno tkivo. Nakon ubrizgavanja, aktivne supstance  dovode do pucanja membrane masnih ćelija, dolazi do povećane razgradnje masti i blage upale koja dovodi do zatezanja kože. To je metoda kod koje uklanjamo lokalne nakupine masnog tkiva na različitim dijelovima tijela. Mezoterapijska lipoliza nije metoda za mršavljenje i sa njom nećete izgubiti kilograme, već su to tretmani preoblikovanja tijela i smanjenja lokalnih nakupina masnog tkiva. Fosfatidilkolin je dio ćelijske membrane i učestvuje  u regulaciji metabolizma i razgradnje masti, potiče obnovu jetre i sprečava nastanak ateroskleroze. U masnom tkivu aktivira otapanje masti potičući masne ćelije na razgradnju.

U mogućnosti smo ponuditi kombinovane anticelulit pakete za svakog pacijenta posebno shodno mjestu gdje se nakupio celulit.

Termin za mezoterapijsku lipolizu možete da zakažete klikom na ovaj link.

0
Would love your thoughts, please comment.x