Neurohirurški pregled

pregled-neurohirurga-arni-centar-za-kičmu-banja-luka

ŠTA JE NEUROHIRURŠKI PREGLED I KADA GA JE POTREBNO ZAKAZATI? 

Ljudi se često pitaju kakva je razlika između neurološkog i neurohirurškog pregleda. Neurološki pregled obavlja ljekar specijalista neurologije koji kroz klinički pregled pregleda nervni sistem pacijenta, postavi dijagnozu i preporuči oralnu terapiju i/ili fizikalnu terapiju

Kada stanje pacijenta zahtijeva operaciju nervnog sistema npr. Discus hernije, onda pregled radi neurohirurg koji odlučuje da li je pacijent za operaciju i ako je to jedino rješenje pristupa operativnom zahvatu.

Za operaciju se odluči pacijent kada je iscrpio sve fizikalne terapijske i neurološke procedure, a nije došlo do poboljšanja zdravstvenog stanja.

Neurohirurzi rade operacije na glavi, na mozgu, u kičmenom stubu i kičmenoj moždini.

Ukočena leđa i bol u jednoj ili obe noge, obično umanjuju osnovne životnih aktivnosti i mogu dovesti do pada stopala kada je otežan hod ili otežanog mokrenja. Bol u leđima i išijas najčešći su problemi u neurohirurškoj praksi.  

Da li operisati  diskus herniju  između pršljenjova i osloboditi prignječeni živac?

To je izbiljno pitanje na koje odgovor daje samo ozbiljan neurohirurški pregled i ozbiljna analiza snimaka sa magnetske rezonance (MR) .

Naša ordinacija sarađuje sa neurohirurškom klinikom AXIS iz Zagreba u kojoj ordinira dr Robert Saftić , koji je pionir minimalno-invazivne (endoskopske) hirurgije kičme.

//www.specijalna-bolnica-aksis.hr/

Zakažite termin za pregled neurohirurga klikom na ovaj link.

0
Would love your thoughts, please comment.x