MagneZi B6 (90 kapsula)

MagneZi B6 (90 kapsula)

32.00 KM

Magnezij + B6

MagneZi B6 – MANJE STRESA, VIŠE SNAGE

U današnje užurbano vrijeme i uz ovaj brzi tempo života ljudski organizam je svakodnevno izložen raznim izazovima. Ako osjećate da ste na izmaku snaga, u globalnu mrežu CaliVita International je konačno stigao dugo očekivani MagneZi B6, kako bi Vam osigurao neophodnu pomoć tokom svakodnevnica punih opterećenja!

Trostruka snaga
Magnezij, u zemaljskim razmjerama, se po rasprostranjenosti nalazi na osmom, a u ljudskom organizmu na četvrtom mjestu.U ljudskom tijelu odraslih osoba se nalazi oko 25-30 g magnezija, od čega se oko 60% nalazi u kostima, a otpr. 40% u mekim tkivima.

Magnezij u organizmu učestvuje u mnogim biohemijskim procesima. Vrši aktivaciju više enzima, a naročito onih koji učestvuju u procesima proizvodnje energije. Ipak, najčešće se može naći u vidu minerala koji učestvuje u zaštiti nervnog sistema. Najčešći “pratilac” ovog minerala u dodacima ishrani je vitamin B6, koji pomaže efikasniju apsorpciju i ujedno učestvuje i u određenim procesima razgradnje i apsorpcije namirnica.
Ove dvije aktivne materije su idealno dopunjene sa cinkom, koji pored toga što je gradivni element više stotina enzima, učestvuje i u procesima funkcionisanja imunog sistema organizma.

Upotreba:1 kapsula dnevno

Napomena: Cijena dostave iznosi 11 KM po narudžbi. Za narudžbe iznad 200 KM, dostava je besplatna.

MagneZi B6 (90 kapsula)

Dodatne informacije

Za Koga

Šta Vam nudi MagneZi B6?

Magnezij, vitamin B6 i cink su dobro poznati aktivni sastojci koji savršeno dopunjuju međusobno djelovanje, i koji se u preparatu nalaze u formi koja garantuje najefikasniju apsorpciju i koja je ciljano razvijena posebno za podršku funkcije mišićnog i nervnog sistema.

Djelovanje

Magnezij može doprinjeti uravnoteženijem funkcionisanju nervnog sistema, kao i održavanju zdravlja zuba i kostiju, kao i normalnom funkcionisanju mišićnog tkiva.Vitamin B6 ima važnu ulogu u metaboličkim procesima, u stvaranju krvi, u ćelijskoj diobi, a pored toga može doprinjeti i uravnoteženom funkcionisanju imunog i nervnog sistema.Cink ostvaruje antioksidantsko djelovanje za odbranu od štetnih oksidacionih procesa u organizmu.

Kome se preporučuje?
Svim osobama koje su izložene povećanom fizičkom stresu npr. sportistima, osobama koje obavljaju teške fizičke poslove itd.Svim osobama koje su izložene povećanom psihičkom stresu npr. stres na radnom mjestu, ispitni rokovi itd.
Kao i svima, koji imaju potrebe za dodatnom energijom tokom teških dana.PAŽNJA!
Korištenje preparata se ne preporučuje u slučaju bubrežnih tegoba! Preparat ne može da zamijeni uravnoteženu i raznovrsnu ishranu praćenu sa zdravim načinom života, kao ni terapije prepisane od ljekara.Nemojte prekoračiti preporučene količine!Držite van dohvata djece!

MagneZi B6 – 90 tableta

MagneZi B6 aktivni sastojci/tableta:
Magnezij 100 mg
Cink 5 mg
Vitamin B6 5 mg
Upotreba: 1 tableta dnevno

Jeste li znali

Jedna tableta MagneZi B6 osigurava toliko magnezija kao 1 litra mlijeka!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “MagneZi B6 (90 kapsula)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *