L-Lysine plus (60 kapsula)

L-Lysine plus (60 kapsula)

34.00 KM

L-Lysine PLUS
Osnova naših osmijeha! Mnogi od nas poznaju mnoge vitamine, ljekovite biljke i hranljive materije, koje su značajne  za naše zdravlje i organizam.Ali, da li znamo, šta je potrebno našim ćelijama?
Počnimo od osnova!
Zdrave ćelije su osnova ljudskog zdravlja.
Bjelančevine su od neophodnog značaja za pravilno funkcionisanje organizma, a aminokiseline su neophodni, osnovni, gradivni elementi bjelančevina.Za stvaranje tkiva u organizmu, potrebno je 20 različitih aminokiselina za izgradnju bjelančevina. Ljudski organizam je sposoban za stvaranje jedanaest, dok ostalih devet moramo unositi prvenstveno putem naše ishrane.

Zaštita od herpesa

U slučaju povećane potrebe od tih devet se sedam još i nekako može proizvesti, ali, na primjer, lizin ni u kakvom slučaju ne možemo. Lizin je tzv. esencijalna aminokiselina.
Kako onda da dođemo do njega?
Kvalitetne i kompletne bjelančevine možemo unijeti prvenstveno iz visoko kvalitetnih namirnica životinjskog porijekla
Dakle, ukoliko Vi živite i hranite se vegetarijanskim stilom, držite dijetu sa unosom malih količina proteina, ne unosite dovoljne količine bjelančevina, obavljate teške fizičke poslove,bavite se sportom
Trebalo bi da obratite posebnu pažnju na odgovarajući unos lizina!

Upotreba:1 kapsula dnvno

 

Napomena: Cijena dostave iznosi 11 KM po narudžbi. Za narudžbe iznad 200 KM, dostava je besplatna.

L-Lysine plus (60 kapsula)

Kategorija

Dodatne informacije

Za Koga

Postoji prirodno rješenje!
CaliVita® L-Lysine PLUS – Osnova naših osmijeha!

Lizin
U ljudskom organizmu skoro polovina bjelančevina je u vidu kolagena, elastina i drugih materija, koje su značajne za vezivno tkivo. Lizin učestvuje ne samo u procesima izgradnje belančevina, nego doprinosi i procesima apsorpcije kalcija, a također, je neophodan za stvaranje kolagena, tako de je potreban za sve naše ćelije. Ostvaruje blagotvorno djelovanje na vezivno tkivo, posebno u zidovima krvnih sudova. Također, može doprinjeti normalizaciji nastajanja i očuvanja zdravlja koštane strukture, kao i metabolizmu masti, i procesima stvaranja energije i funkcionisanja mišićnog tkiva.

Vitamin C
Pored brojnih dobro poznatih antioksidantnih svojstava i blagotvornog uticaja na funkcionisanje imunog sistema, također, doprinosi i procesima stvaranja kolagena

PAŽNJA!U slučaju primjene u trajanju dužem od šest mjeseci, molimo obratite se svom ljekaru za mišljenje! Preparat ne može da zamijeni uravnoteženu i raznovrsnu ishranu praćenu sa vođenjem zdravog načina života, kao ni terapije prepisane od ljekara.Nemojte prekoračiti preporučene količine! Držite van dohvata djece!
L-Lysine PLUS – 60 kapsula

L-Lysine PLUS aktivni sastojci/kapsula:
L-Lizin 500 mg
Vitamin C 60 mg
Primjena: 1 kapsula dnevno.

Jeste li znali

Jedna tableta L-lizin Plus ima onoliko lizina kao pola pilećih prsa za 4 osobe po 700gr kukuruza!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “L-Lysine plus (60 kapsula)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *